October 14, 2007

aules de baix cost

Buscant al Google linkat llegeixo un post del blog del jordi perales de fa uns mesos sobre la linkat i aprofitar ordinadors vells per a muntar les aules. Aquest blog ens enllaça a un mini article on destaca aquesta tecnologia com a una experiència en els centres CEIP Els Estanys de Platja d'Aro, l'IES S'agulla de Blanes, l'IES Deltebre de Deltebre, l'IES Puig Cargol de Calonge.

Sense cap mena de dubte aquesta tecnologia será molt important en els temps que venen, i l'experiència en aquests centres serà un referent.

3 comments:

Anonymous said...

Potser el problema dels ordinadors vells és l'alt cost en manteniment (hardware que s'espatlla i sovint heterogeni)

Penso que el futur està en els thin clients o en els mini pcs, com aquest fit-pc, similar al macmini, que ve amb linux pre-instal.lat només val 200€!
http://www.fit-pc.com/

I tenen l'avantatge de no ocupar espai a les aules i, sobretot, fer soroll zero.

A reveure Jordi, ara he de marxar a fer una classe a una sorollosa aula de pcs de la upf ;)

Jordi said...

Tens raó Pau. Els ordinadors reciclats presenten problemes de hardware ja que són antics i la vida útil d'aquests està ja més propera a la fi que a l'inici.

De totes maneres, és l'únic inconvenient, doncs pensa que no tens problemes de manteniment de software ja que els ordinadors engeguen per xarxa (no necessiten ni disc dur), pel que, en una aula de 20 PCs, el manteniment software és casi 20 vegades menor!! Quan un ordinador s'espatlla, el canvies per una altre i ja està.

Moltes escoles tenen ordinadors antics, i més en tindrien si fóssin útils, doncs segur que les AMPAs i altres associacions farien donacions. Llavors la realitat és que poden tenir una aula nova allà on no en tenen.

Utilitzar thin clients és però també una alternativa molt vàlida, ja que, com molt bé dius, no tenen problemes de manteniment, doncs són nous i estan a l'inici del seu cicle de vida, i muntar una aula de 20 màquines et pot costar fins a quatre vegades menys que si compressis 20 PCs, a part de disminuir el manteniment en software fins a casi 20 vegades.

En resum, les dos alternatives són prou vàlides.

Gràcies per l'enllaç, me l'apunto.

Anonymous said...

Jo ja fa un temps que vaig escriure un article al meu bloc sobre un projecte de col·laboració en un centre de recursos.
Només volia convidar-vos a que entre tots puguem millorar aquesta distribució (que ja neix una mica agafada amb pinces).
Com en Jordi, crec que la problemàtica principal de les escoles és que no tenen recursos (diners) i per tant, aprofitar els ordinadors antics és per ells un gran avantatge. Si entre tots fem un esforç en aquesta part, podrem fer de les escoles catalanes, un referent a tot Europa en l'aprofitament de material antic.